Per què aquest projecte?

L’optimització SEO d’una pàgina web té com a objectiu millorar el seu posicionament en els motors de cerca per atraure més tràfic orgànic, aquesta guanya especial importància en un context on els usuaris esperen trobar les respostes a les seves cerques de forma ràpida i exacta. L’optimització, centrada en l’usuari, no només millora el posicionament, sinó que també beneficia l’experiència de l’usuari i pot augmentar la credibilitat i la confiança. 

El treball en qüestió té com a objectiu desenvolupar l’estratègia SEO per a la nova pàgina web del refugi d’animals de Caniausa, considerant aquesta optimització un factor clau per a que la web pugui complir el seu propòsit.

Objectius 

L’objectiu principal d’aquest projecte és desenvolupar una estratègia d’optimització SEO on page de la nova web de Caniausa. Per tal d’aconseguir aquest propòsit es plantegen 2 objectius específics: 

  1. Definir l’arquitectura de la informació de la nova web de Caniausa optimitzada a nivell SEO. 
  2. Definir la proposta de continguts de la web per aconseguir un millor posicionament orgànic i oferir contingut dirigit a les cerques dels usuaris. 

Metodologia

  • Auditoria SEO de la web actual de caniausa.cat, centrada en identificar els punts de millora i mancances.
  • Benchmark de la competència per tal d’identificar els casos d’èxit i identificar les bones pràctiques SEO de les pàgines millor posicionades. 
  • Keyword research amb l’objectiu d’identificar com cerquen els usuaris i determinar les paraules clau a utilitzar en la nova web. 

Resultats i proposta

Punt de partida

La web, poc optimitzada i posicionant-se per poques paraules clau, es troba en un posicions allunyades de les primers en els resultats de cerca, pel que rep poca quantitat de tràfic orgànic. 

Problemes i punts de millora

A través de l’auditoria, centrada en l’arquitectura de la informació i el contingut, s’identifiquen dos problemes principals. En primer lloc, l’arquitectura presenta una estructura poc definida, el que dificulta la navegació i el rastreig de les pàgines. En segon lloc, presenta un contingut de poca qualitat i amb falta de jerarquització, faltant alguns elements imprescindibles com les meta-etiquetes o els headers. 

Solucions i propostes de millora

  • Es defineix una proposta d’estructura poc profunda per garantir el fàcil accés a totes les pàgines i proporcionant millor visibilitat a les pàgines principals, per exemple, la pàgina d’adopcions. 
  • Es proposen paraules clau dirigides a les diferents fases en la que un usuari es pot trobar amb l’objectiu de proposar un contingut adaptat a cada cerca. 
  • Es defineix una proposta de continguts de qualitat amb la jerarquització d’aquest i optimitzant aspectes com els titles i meta-etiquetes. 

Recomanacions futures

El treball desenvolupa una proposta d’optimització de SEO on page que es presenta com a punt de partida per l’optimització de la web. Hi ha diversos aspectes que es podrien desenvolupar a continuació: 

  • Estratègia d’optimització de SEO off-page tenint en compte elements com el linkbuilding o l’autoritat de marca. 
  • Contínua optimització del SEO per mantenir la web actualitzada i al dia dels possibles canvis en l’algoritme dels motors de cerca. 
  • Creació de la web en castellà amb l’objectiu d’arribar a un número més gran de persones